panelarrow

Fjordhästbloggen

Häst i blodet

Alla djur på en hästgård

Så klart så finns det fler djur än hästar på en hästgård. Hästen är ju den huvudsakliga anledningen men det tillkommer alltid mer djur än enbart häst. Förutom hästen så är det vanligt med stallkatter som ser till att hålla råttor och möss borta. Det brukar även finnas någon gårdshund som får hänga med när det bär iväg med någon häst.

Stallkatten

Stallkatten är nog det vanligaste djuret förutom hästen på en hästgård. Så klart så gäller det att se till så att även dessa djur har det bra och kanske inte förökar sig allt för mycket. Om det är så att det blir kattungar så gäller det att ni är beredda på att dessa måste säljas vidare till andra som har behov och vill ha en katt. Det kan stanna någon katt för att ta över sysslorna i stallet med de råttor och möss som finns där.

Gårdshunden

Att ha en gårdshund innebär att det finns någon som kan ha koll på inkräktare så som räv eller andra vilda djur som inte är välkomna in på gården. Som med katten så kan man bygga en hundgård där den kan få vara på nätterna. Den kommer att känna av om det är något eller någon som kommer in på gården.