panelarrow

Fjordhästbloggen

Häst i blodet

Utrustning för ryttare och häst

Ridsporten är med största sannolikhet den sporten som kräver att utrustningen är rätt anpassad och passar perfekt för att minimera risken för skador både på den som utövar sporten och för djuret. Du behöver tänka på att när det är kallt ökar risken för skador både under träning och tävling så passa på nu att köpa utrustningen du behöver för att kunna rida säkert i vinter.

Din säkerhet är viktig

Du som aktivt utövar ridsport har lärt dig vikten av att minska risken att du skadar dig om olyckan är framme. Din personliga säkerhetsutrustning på hästryggen är lika viktig som att se till att du har säkerhetsbältet på dig när du åker bil. Både ridhjälm och skyddsväst räddar livet på ryttare varje år.

Även hästar skadar sig

Det går att undvika många skador genom förebyggande arbete. Det gäller att hästen kan hålla sig varm och att hovarna sköts på rätt sätt. Det kan lätt uppstå små sår och sträckningar som kanske inte syns om du inte ser över din häst noga. Därför är det viktigt att du masserar hästens muskler för att kunna upptäcka om den skadat sig så att du kan lägga på liniment.