panelarrow

Fjordhästbloggen

Häst i blodet

Testa att rida islandshäst

shutterstock_342219329

Många människor har en dröm om att någon gång testa att rida på en häst. Det är dock många som känner sig osäkra och tvekar, eftersom de känner sig rädda för de stora och kraftfulla djuren. Att testa på att rida en islandshäst är då det perfekta alternativet. De små och lugna hästarna är optimala för den som aldrig ridit förr och en fantastisk upplevelse för både nybörjare och erfarna ryttare.

Att rida islandshäst har en lång historia. Hästen har funnits i mer än 1 000 år på Island och har alltid varit uppskattad för sitt lugna temperament och sitt tillmötesgående sätt. Trots att det är ett ganska litet djur, har islandshästen gjort sig känd för sin starka fysik och för att den har så lätt för att ta sig fram i svåra terränger.

Många menar därför att islandshästen är perfekt för den som aldrig ridit förr, men känner sig sugen på att testa känslan av att se världen från en hästrygg. Det är verkligen en speciell upplevelse att prova på att rida islandshäst och det finns många prisvärda alternativ för den som är intresserad. Förutom att det är en spännande känsla att komma nära ett så ståtligt djur är det också ett speciellt sätt att ta sig ut i naturen och få nya perspektiv på sin omgivning.

Att rida islandshäst är speciellt av flera anledningar, men framförallt är det unikt eftersom hästarna behärskar ett flertal gångarter som inga andra hästar kan. Den vanligaste av dessa kallas ”tölt” och är en gångstil där hästen alltid har en hov i marken, vilket gör det till en mycket bekväm tur för ryttaren. Efter en provtur är det inte svårt att förstå varför islandshästen fortsätter att vara så omtyckt och uppskattad år efter år.